Turkyaz Ekibinin Hedefi
http://www.turkyaz.com
(Lütfen siteyi daha detaylı incelemek için giriş yapınız.)
1) Emek ve yaratıcı zekadan başka hiçbir girdi gerektirmeyen, katma değeri çok yüksek yazılım alanında ülkemizin sayılı ülkelerden birisi olmasına katkıda bulunmak.
2) Yazılım ihraç ederek ülkemizin döviz girdisi sağlamasına katkıda bulunmak.
3) “Milli Yazılım eşittir Milli Güvenlik” ilkesinin hayata geçirilmesini sağlamak.
4) Turk SQL Sunucu, Turk Sunucu, Turk Yönet, Omurga ve beyin’den oluşan 1Turk Yazılım Sistemi’ni ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında standart tipik yazılım sistemi haline getirmek.
5) Turkx isimli Linux dağıtımını bir yıl içerisinde hazırlamak ve Turkx’i 1Turk Yazılım Sistemi’ne entegre etmek. Böylece tamamiyle bütünleşik bir sistem oluşturmak.
6) Visual Studio , Oracle Forms Reports vb. gibi (IDE – Tümleşik Geliştirme Ortamı )’nın yerine Turk Yönet’i ikame etmek.
7) Hızlandırılmış, etkin bir eğitim ile (maksimum bir ay) gençleri, Turk Yönet ile program modülü; form, sorgu, analiz ve rapor geliştirilebilir hale getirmek ve bu şekilde gençlerimizin istihdamına katkıda bulunmak. (Demografik avantaj)
8) Kurum, kadro, bütçe, ödeme, belge, arşiv, kamulaştırma, kentsel dönüşüm ‘den oluşan Turk Yönet modüllerini daha da arttırıp bir kurumun ihtiyacı olan bütün modülleri Turk Yönet ile geliştirmek.
9) Turk Yönet’in veri tabanı sunucusu (Turk Yönet’e gömülü) ile ek bir veri tabanı yazılımı ihtiyacını ortadan kaldırarak, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ekonomik açıdan tasarruf etmesine katkıda bulunmak. (Hem tasarruf hem de bağımlılıktan kurtulmak.)
10) Türkiye genelinde yapılan ve/veya yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde Turk Yönet Kamulaştırma (kentsel dönüşüm) modülünü kullanılır hale getirmek.
11) Sevgi, saygı dürüstlük temel değerlerinin egemen olduğu bir çalışma ortamı oluşturmak.
12) Başlangıç olarak Hıdırlık/Ankara’da yoksulluk haritası oluşturup, daha sonra bu projeyi ülkemiz genelinde yapıp; yoksullukla ilgili sosyal politika geliştirecek sosyal yardımlaşma kuruluşları , kamu kurum ve kuruluşlarına stratejik bilgiler sağlamak.
13) Yaygın olarak kullanılmakta olan istemci-sunucu mimarisinden farklı olarak sunucuyu sadece bilgi çekmek amaçlı kullanan bunun dışında tüm işlemleri istemci üzerinde gerçekleştiren bir yapıyla ağı, sunucuyu ve istemci bilgisayar kapasitesinin optimum seviyede kullanılmasını sağlamak.
14) Programın OLAP bazlı sorgulama aracı ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki özellikle yöneticilerin çok boyutlu sorgulamlar ve analizler yapabilmesine ki böylelikle verilerden stratejik bilgiler elde etmesine olanak sağlamak.
Bir cevap yazın